close Facebook Twitter Instagram LinkedIn
7 min

De negen boeken die iedereen zou moeten lezen volgens Sam Altman

Sam Altman, CEO van OpenAI, deelt de negen boeken waarvan hij denkt dat ze je leven zullen veranderen. Laat je inspireren door 's werelds knapste koppen in 15 minuten of minder.
von Daniel Thomas | 29.04.2024
samaltman

Lezen is een van de krachtigste manieren om je kennis te vergroten en te groeien als persoon. Sam Altman – CEO van de veelbesproken OpenAI tool – weet dit. Hij heeft al lang bewondering voor boeken en gelooft dat lezen niet alleen een geweldige manier is om te ontspannen na een lange dag – het kan je ook helpen om de grotere vragen in het leven te begrijpen.

Van historische non-fictie over Einsteins persoonlijke strijd tot filosofische lectuur over hedendaagse maatschappelijke thema’s rondom het gebruik van kunstmatige intelligentie, zijn persoonlijke leeslijst staat vol met ongelooflijke lectuur die zeker de geest opent en tot nadenken stemt over wat de mensheid te wachten staat in een wereld die wordt gevormd door technologie.

Blinkist, de kennis-app die door Apple wordt gerangschikt als een van de top-apps voor levenslang leren, heeft een uitgebreid overzicht samengesteld van zijn favoriete boeken aller tijden na een diepgaand onderzoek van Sam Altmans meest geliefde lectuur door middel van interviews, posts op sociale media, podcasts en artikelen. Laten we eens kijken wat deze negen boeken voor jou kunnen betekenen.
 

9 Boeken van Sam Altmans leeslijst

 

1. Man’s Search for Meaning

Man’s Search for Meaning van Viktor Frankl is een psychologische klassieker die het idee onderzoekt om zin te vinden in het leven ondanks het lijden van onvoorstelbaar verdriet. Aan de hand van zijn eigen ervaringen in de Holocaust laat Frankl zien hoe we in elke situatie ons eigen unieke doel kunnen vinden. Lees de belangrijkste ideeën op Blinkist in slechts 17 minuten.
 

2. Thinking, Fast and Slow

Thinking, Fast and Slow van Daniel Kahneman onderzoekt hoe onze hersenen denken en beslissingen nemen. Kahneman baseert zich op zijn Nobelprijswinnende onderzoek om uit te leggen hoe we informatie verwerken en waarom intuïtie soms minder betrouwbaar is dan een doordachte analyse. Bekijk de belangrijkste ideeën op Blinkist in slechts 28 minuten.
 

3. Zero To One

Zero to One van Peter Thiel benadert innovatie op een onconventionele manier. Thiel stelt dat het belangrijker is om iets nieuws te creëren dan om iets te verbeteren dat al bestaat. Dit boek zal je manier van denken over innovatie en creativiteit veranderen. Bekijk de belangrijkste ideeën op Blinkist in slechts 22 minuten.
 

4. Brave New World

In Brave New World presenteert Aldous Huxley een toekomst waarin geluk wordt gefabriceerd en individualiteit verloren gaat. Volg het pad van een man die dit systeem in twijfel durft te trekken en daag jezelf uit om na te denken over dit fascinerende, complexe verhaal en de implicaties ervan voor onze eigen samenleving. Bekijk de belangrijkste ideeën op Blinkist in slechts 29 minuten.
 

5. The Beginning of Infinity

The Beginning of Infinity van David Deutsch: Dit boek gaat over de kracht van de menselijke rede en verbeelding. Deutsch stelt dat er geen grenzen zijn aan wat we kunnen bereiken als we ons verstand optimaal gebruiken. Dit boek zal de manier veranderen waarop je denkt over je eigen potentieel en wat er mogelijk is in de wereld om ons heen. Bekijk de belangrijkste ideeën op Blinkist in slechts 20 minuten.
 

6. Blitzscaling

Blitzscaling van Reid Hoffman legt uit hoe startups hun groei snel kunnen versnellen zonder in te leveren op kwaliteit of duurzaamheid op de lange termijn. Hoffman geeft casestudies van enkele van de meest succesvolle bedrijven in de geschiedenis – waaronder Airbnb, Facebook en Google – om te laten zien hoe zij hun enorme groei hebben bereikt. Ontvang de belangrijkste ideeën op Blinkist in slechts 31 minuten.
 

7.  Superintelligence

Superintelligence van Nick Bostrom kijkt naar de implicaties van kunstmatige intelligentie voor de toekomst van de mensheid – zowel positief als negatief – en wat we er vandaag al aan kunnen doen. Heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurt als machines slimmer worden dan mensen? Bostrom onderzoekt de implicaties van dit scenario en biedt manieren om ervoor te zorgen dat AI onder menselijke controle blijft. Bekijk de belangrijkste ideeën op Blinkist in slechts 15 minuten.
 

8. Winning

Winning van Jack Welch biedt praktisch advies van een van de meest succesvolle CEO’s uit de geschiedenis over hoe je een innovatieve organisatie creëert waar iedereen deel van wil uitmaken. Hij geeft inzicht in wat er nodig is om een winnend team en een winnende cultuur binnen een organisatie op te bouwen. Dit is een uitdagend boek dat je zal doen nadenken over je aannames over leiderschap en management. Bekijk de belangrijkste ideeën op Blinkist in slechts 24 minuten.
 

9.  Secrets of Sand Hill Road

Tot slot neemt Secrets of Sand Hill Road ons mee achter de schermen van Silicon Valley’s beroemdste adres – Sand Hill Road – om ons een kijkje te geven in hoe VC’s te werk gaan en wat ze zoeken in startups die op zoek zijn naar financiering. Het biedt een perspectief van enkele van de topinvesteerders en zal je manier van denken over het aantrekken van kapitaal en het aanprijzen van investeerders veranderen.. Bekijk de belangrijkste ideeën op Blinkist in slechts 19 minuten.
 

Krijg inzichten van de slimste mensen ter wereld

Wil je al deze boeken lezen, maar heb je geen tijd tussen je werk, de sportschool en je sociale leven? Vind de kennis die je nodig hebt sneller en makkelijker met Blinkist. Deze bekroonde app splitst dichtbevolkte non-fictieboeken op in hun kernideeën voor een snel begrip – zodat je alle informatie krijgt die je nodig hebt in 15 minuten of minder!

Laat je inspireren en blijf de concurrentie voor door te beginnen met een van de 6.500 titels in de 27 beschikbare categorieën. Of je nu meer wilt weten over de menselijke psychologie of de beste productiviteitsmethoden wilt begrijpen: de app heeft alles voor je.

Met de app kun je niet alleen ‘s werelds beste non-fictie boeken ontsluiten, maar ook de collectieve wijsheid van een aantal van ‘s werelds meest innovatieve denkers. Collecties samengesteld door mensen als Arianna Huffington, Elon Musk en Oprah zijn allemaal beschikbaar voor jou om inzicht te krijgen in revolutionaire ideeën die je zullen helpen je toekomst vorm te geven en te veranderen.

Expert-Picks-Blinkist

Blinkist heeft collecties van ‘s werelds CEO’s, bedrijfsleiders en topdenkers.
 

Het leermiddel voor onderweg

Dankzij de audiofunctie kan iedereen nu gemakkelijk een paar lessen volgen, waar ze ook zijn. Luister overal, altijd en op elk apparaat naar de uitleg. Blinkist heeft het leren van nieuwe informatie toegankelijker voor je gemaakt, zodat je ernaar kunt luisteren, ongeacht of je aan het pendelen, sporten of koken bent.

“Als vrouw, moeder van drie kinderen en fulltime ondernemer wil ik graag tijd om te lezen, zowel om persoonlijke als om professionele redenen. Blinkist is mijn metgezel in de auto en mijn vriend voor het slapengaan! Ik ben er dol op.”
Oula Farawati, medeoprichter & CEO

Miljoenen mensen lezen meer dankzij deze app

Met meer dan 25 miljoen gebruikers is Blinkist een van de populairste apps voor professionals die meer willen weten over de complexiteit van de wereld van vandaag. Het is duidelijk dat gebruikers tevreden zijn, want Blinkist heeft momenteel een waardering van 4,8 sterren. Kijk maar eens naar wat enkele van de 90.000 5-sterrenrecensies te zeggen hadden:

“Het meest effectieve gebruik van mijn tijd. Blinkist stelt me in staat om tijdens een hectische week de gaten op te vullen en toch inhoud op te nemen waardoor ik als persoon ben gegroeid en daardoor anderen heb kunnen leren hoe ze moeten groeien.”
iOS 5 sterren review

Volgens Apple is dit een van de beste apps voor levenslang leren

Blinkist is niet alleen door Apple uitgeroepen tot een van de beste apps ter wereld, maar staat ook in de top 20 van apps voor levenslang leren. De app is ook meer dan 500 keer uitgeroepen tot “App van de dag” in de App Store.

Naast Apple heeft Blinkist de hoogste onderscheidingen gekregen, waaronder awards van de VN voor zijn bijdrage aan het onderwijs en van Google voor zijn unieke ontwerp. De app is ook geprezen door enkele van de grootste namen in de industrie, waaronder Tim Cook die de werknemers in Berlijn bezocht, en de New York Times.

Heb je geen tijd om Sam Altman’s favoriete boeken te lezen? Lees of luister naar de samenvattingen op de bekroonde kennis-app Blinkist.

De samenvattingen van Blinkist helpen al 25 miljoen gebruikers om nieuwe informatie 10x sneller te leren door:

  • Uitgebreid te zijn: je krijgt de belangrijkste punten uit het boek via “Kernideeën”.
  • Geen franjes: de deskundige curatoren van Blinkist hebben alle overbodige details en informatie eruit geknipt en presenteren je alleen de informatie die het meest relevant is voor het onderwerp.
  • En door snel te zijn: je krijgt de meeste kernideeënin ongeveer 15 minuten of minder.

Begin met leren uit de aanbevolen boeken van Sam Altman en probeer Blinkist vandaag nog uit. Download het gratis in de App Store of Google Play Store.

Facebook Twitter Tumblr Instagram LinkedIn Flickr Email Print