close Facebook Twitter Instagram LinkedIn
5 mins

De 5 boeken die je leven zullen veranderen in 2024

Want to feel more satisfied with life? We picked out these 5 books that will change your life and your outlook this year.
by Daniel Thomas | Feb 26 2024
books-that-will-change-your-life

Toen Warren Buffett werd gevraagd naar het geheim van zijn rijkdom en succes, onthulde hij dat hij elke dag – 500 pagina’s om precies te zijn – las. Helaas, als je al 9 tot 5 werkt, heb je misschien niet genoeg tijd om te lezen. Maar wat als je dat wel zou kunnen?

Dat kan! Met de Blinkist app kun je de belangrijkste lessen uit de beste non-fictie boeken in minuten begrijpen – niet in uren of dagen. Onze experts gebruiken de inzichten uit deze boeken om snelle, memorabele, gemakkelijk te begrijpen inzichten te creëren die je in slechts 15 minuten kunt lezen of beluisteren.

Dat is de magie van de Blinkist app. Je kunt deze boeken beluisteren of lezen waar en wanneer je maar wilt: tussen vergaderingen door, op weg naar je werk, tijdens het klussen of wachtend bij de dokter. Blinkist is beschikbaar op het web of in de app store van je telefoon, gemakkelijk te vinden op het apparaat dat je op dat moment gebruikt. Je hoeft je geen zorgen meer te maken of je wel tijd hebt om te leren, want je kunt krachtige ideeën eenvoudig in je leven inpassen, hoe je maar wilt.

“Blinkist moedigt je aan om meer non-fictie boeken te lezen. De app bevat slim geschreven samenvattingen – zogenaamde Blinks – waarin boeken worden opgesplitst in hun belangrijkste argumenten.”
–The New York Times

Dit innovatieve concept helpt miljoenen mensen hun leven te veranderen en heeft de aandacht getrokken van enkele van de meest prominente organisaties ter wereld. De app heeft een prestigieuze ontwerpprijs van Google gewonnen, is door Apple uitgeroepen tot een van de beste apps ter wereld en is door de Verenigde Naties zelfs opgenomen in de lijst van Global Leader in Learning and Education.

“Met Blinkist kun je je kennis vergroten en nieuwe perspectieven opdoen, zodat je een betere professional, een betere partner of een betere jij kunt zijn – en eindelijk door je boekenlijst heen kunt komen of de steeds grotere en drukkere ideeënwereld kunt doorgronden.”
–Verenigde Naties, World Summit Awards

De app heeft nu 28 miljoen gebruikers die leren van ‘s werelds beste non-fictie. En er zijn meer dan 6.500 titels om uit te kiezen, verspreid over 27 categorieën zoals persoonlijke ontwikkeling, productiviteit en ondernemerschap. Begin met de 5 meest gelezen titels over zelfverbetering die je perspectief zullen veranderen en kijk of je je niet al een beetje meer tevreden voelt.

De 5 boeken die je leven zullen veranderen in 2024

1.Emotionele intelligentie door Daniel Goleman


Wist je dat als je hartslag boven de 100 slagen per minuut komt, je te emotioneel bent om rationeel te denken? Waarschijnlijk laat je je oordeel vaker vertroebelen door gevoelens dan je denkt. Goleman legt uit hoe je kunt voorkomen dat je emoties je overheersen en hoe je betere beslissingen in je leven kunt nemen.

2. Het Element door Ken Robinson


Iedereen heeft een passie. Als je niet weet wat die van jou is, betekent dat gewoon dat je die nog niet hebt ontdekt. Of misschien heb je het wel, maar werd het al vroeg in je leven verworpen.
Ontdek hoe je los kunt komen van de strenge regels van de maatschappij en je roeping in het leven kunt vinden.

3. Thirteen Things Mentally Strong People Don’t Do door Amy Morin


Worstel je om over je mislukkingen heen te komen? Of blijf je stilstaan bij dingen die je niet in de hand hebt? Het overwinnen van deze obstakels kan een diepgaande invloed hebben op je dagelijks leven. Morin deelt hoe haar meest succesvolle therapiepatiënten deze moeilijkheden overwonnen.

4. Less Doing, More Living van Ari Meisel


Voelt je to-do lijst aan alsof er geen einde aan komt? Hoe hard je ook probeert, je hebt meer te doen en minder tijd om het te doen. In Minder Doen, Meer Leven van Ari Meisel word je door negen fundamentele stappen geleid die zijn beproefd om je effectiever te maken. Met zijn formule zul je niet alleen meer taken kunnen afvinken dan ooit tevoren, maar onvermijdelijk ook meer tijd overhouden voor de dingen die voor jou het belangrijkst zijn.

5. How Will You Measure Your Life? door Clayton M. Christensen, James Allworth en Karen Dillon


Maak jij de juiste afwegingen in je leven? Hoewel carrièreprestaties bevredigend kunnen zijn, kan het verwaarlozen van je familie en vrienden op de lange termijn schadelijk zijn – op manieren die je je niet eens kunt voorstellen.

Een boek uitgelegd in 15 minuten

Het lezen van een gemiddeld boek duurt ongeveer acht uur. Dat betekent dat als je elk boek op deze lijst zou willen lezen, je er minstens 40 uur over zou doen. Met Blinkist krijg je de kernboodschappen in 1 uur en 15 minuten.

De Blinkist app verzamelt de belangrijkste ideeën uit non-fictie boeken en legt ze uit in 15 minuten. Dus als je een van de boeken op deze lijst wilt lezen, kun je de belangrijkste ideeën snel op de app vinden. Bovendien zijn er nog 6.500 andere titels om te ontdekken.

Het gestroomlijnde en eenvoudige ontwerp maakt het gemakkelijk om binnen enkele minuten te leren van ‘s werelds beste boeken – of dat nu is door te luisteren of te lezen.

Blinkist helpt gebruikers echte verandering teweeg te brengen

Het gebruik van Blinkist is letterlijk levensveranderend voor de 28 miljoen gebruikers. De app helpt hen om de nieuwe dingen die ze leren te implementeren en te gebruiken om een echt verschil te maken in hun dagelijks leven.

87,5% van de 3500 ondervraagde gebruikers in de Verenigde Staten zei zelfs dat ze vaak veranderingen in hun leven aanbrengen op basis van wat ze op Blinkist leren.

“Ik lees veel boeken over management, zelfverbetering en ondernemerschap via Blinkist omdat ik specifieke kennis kan opdoen over mijn branche of over manieren om mezelf te verbeteren.”
–Steven Renwick, CPO van Regis24
Inhoud met specifieke voorbeelden en tips voor dagelijks gebruik

Elk stuk content bevat bruikbaar advies, specifieke voorbeelden en praktische tips waardoor nieuwe ideeën gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken zijn in het dagelijks leven.

Voor elke titel is er ook een eindsamenvatting om te helpen de belangrijkste aanknopingspunten en veranderingen die gebruikers kunnen maken in hun eigen carrière of persoonlijke leven te verankeren.

“Blinkist heeft me geholpen om meer te lezen – punt. Ik vind het geweldig dat ik de belangrijkste lessen uit meer dan 10 boeken per week kan halen en ze meteen in mijn eigen leven kan toepassen.”
–Nele Palepu, ondernemer en auteur

Miljoenen mensen leren door te luisteren

Bovendien zijn deze uitleggers beschikbaar om te lezen en te beluisteren. Luisteren met Blinkist zorgt ervoor dat leren nooit een prioriteit hoeft te zijn en gemakkelijk kan worden ingepast in elk vrij moment van de dag.

Het blijkt dat luisteren de populairste manier is waarop mensen Blinkist gebruiken om te leren, met ongeveer 70% van de 28 miljoen gebruikers die ervoor kiezen om te luisteren in plaats van de 15 minuten durende uitlegpakketten te lezen. Dit is geen verrassing, aangezien ongeveer 30% van de mensen informatie beter onthoudt als er naar geluisterd wordt.

Vind nieuwe titels met expertcuration

Er zijn zoveel boeken op de markt en er is maar weinig tijd om ze te lezen, dus het is belangrijk om te weten welke boeken de moeite waard zijn.

Blinkist voegt titels toe in 27 categorieën om ervoor te zorgen dat gebruikers een breed scala aan interesses kunnen verkennen. Deskundige curatoren zoeken naar nieuwe boeken op bestsellerlijsten, zoals The New York Times en The Wall Street Journal, maar ook op Amazon hitlijsten en prijslijsten.

Om te beslissen waar je moet beginnen, ga je naar de gecureerde lijsten van Blinkist. Deze lijsten bevatten titels over bepaalde onderwerpen, zoals mindfulness en flow, en aanbevelingen van thought leaders zoals Tim Ferriss, Arianna Huffington en Bill Gates.

Gebruikers kunnen op de app ook aanbevelingen op maat krijgen. Als ze een titel of twee hebben gelezen, leert Blinkist wat ze leuk vinden en beveelt andere boeken aan die vergelijkbaar zijn.

Door middel van leeslijsten, aanbevelingen en de keuze van experts kunnen gebruikers titels vinden die ze anders misschien nooit hadden gevonden en nieuwe ideeën, auteurs en onderwerpen ontdekken waar ze eerder niets over wisten.

Sluit je aan bij miljoenen andere leerlingen en download Blinkist om vandaag nog te beginnen met luisteren!

Facebook Twitter Tumblr Instagram LinkedIn Flickr Email Print